Krąży wśród znajomych i sąsiadów
od niemal 20 lat.
Strony
▼
poniedziałek, 30 stycznia 2017
piątek, 27 stycznia 2017
środa, 25 stycznia 2017
Porozmawiajmy o czekoladzie – czyli parę słów o temperowaniu
poniedziałek, 23 stycznia 2017
Chleb pszenny z dodatkami – czyli pyszny chlebek z maszyny
Dzisiaj parę słów dla tych,
którzy wolą piec własne chleby, niż polegać na niepewnych
wypiekach z piekarni lub, co gorsza, marketów.
poniedziałek, 16 stycznia 2017
piątek, 13 stycznia 2017
środa, 11 stycznia 2017
poniedziałek, 9 stycznia 2017
Sernik – czyli jak polubiłam to ciasto
Podobnie, jak w przypadku makowca,
bardzo długo nie lubiłam sernika. Dopóki nie zaczęłam robić go
sama.
piątek, 6 stycznia 2017
Drożdżowe babeczki rumowe – czyli lekkość na talerzu
Na początku był drożdżowy
wieniec z suszonymi owocami i szafranem, rozpowszechniony w Europie
dzięki królowi Stanisławowi Leszczyńskiemu.